Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2022

За апеляцією прокуратури суд збільшив розмір застави корегувальнику до 2,6 млн грн

                                   

Миколаївській апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Миколаївської обласної прокуратури та збільшив розмір застави 30-річному чоловіку, підозрюваному у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст. 114-2 КК України).

Суд першої інстанції застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб  із визначенням застави у розмірі 400 тис грн.

Не погоджуючись із ухвалою слідчого судді, прокурор подав апеляційну скаргу, в який просив збільшити розмір застави для підозрюваного.

Відтак, за активної позиції сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із визначенням застави у розмірі 2,6 млн грн.  

Нагадаємо, підозрюваний через групи в соціальних  мережах та месенджерах, які адмініструються російськими спецслужбами, передавав ворогу точні координати позицій українських військових, розташування військової техніки та маршрути їх руху у регіоні. За його інформацією окупанти неодноразово завдавали артилерійські та ракетні удари по місту.
 

 

кількість переглядів: 947