Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

У держзраді та колабораційній діяльності підозрюються дві співробітниці державної кримінально-виконавчої служби (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом посадовим особам державної кримінально-виконавчої служби у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та  у колабораційній діяльності ( ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, начальниця відділу по роботі з персоналом однієї з виправних колоній Херсонської області добровільно перейшла на бік окупантів та зайняла посаду начальника відділу кадрів в незаконно створеному правоохоронному органі – «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».

Із ексколегою почала співпрацювати заступниця начальника одного з відділів Департаменту з питань виконання кримінальних покарань (м. Одеса). Жінка неодноразово висловлювала своє прихильне ставлення до окупаційної влади та здійснювала передачу псевдопосадовиці особистих та інших даних окремих працівників установ виконання покарань Херсонської області, які не погодились перейти на сторону окупантів та виїхали на підконтрольну Україні територію.   

За припниципової позиції прокурора суд обрав стосовно заступниці начальника одного з відділів Департаменту з питань виконання кримінальних покарань запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві, за оперативного супроводу УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1358