Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2022

Збирав інформацію про позиції ЗСУ та HIMARS для коригування ракетних ударів ворогом – викрито мешканця Миколаївщини (ФОТО)

                                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному мешканцю Миколаївського району у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі,  що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст.114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за завданням представника спецслужби рф збирав та передавав інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил  України, озброєння і боєприпасів, які дислокуються на території Миколаєва та області, по яким у подальшому планувались ракетні та артилерійські удари зс рф. Окремим завданням для зловмисника було пошук та фіксація місць знаходження чи пересування систем залпового вогню HIMARS.

У ході санкціонованого судом обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено мобільний телефон, який містив листування та розмови з представником спецслужби рф, зміст яких підтверджує збір та передачу зазначених даних.

За клопотанням прокурора судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

кількість переглядів: 1180