Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2022

Коригував ракетні удари по закладах освіти – у Миколаєві затримано місцевого мешканця (ФОТО)

                                     

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Миколаєва у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі,  що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст.114-2 КК України).

За даними слідства, чоловік від початку вторгнення країни-агресора збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення українських військових, а також передавав ворогу інформацію про дислокацію і переміщення живої сили та техніки ЗСУ. Також, корегував вогонь по будівлях закладів освіти (професійних закладах освіти, загальноосвітніх школах, дитячих садках тощо).  

Підозрюваний здійснював постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, а результати спостереження надсилав кураторам закритими канали електронного зв’язку. Отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів.  

У ході обшуків, проведених за місцем проживання особи, виявлено технічні засоби, якими здійснювалась передача розвідвідомостей, що цікавили ворога.

За клопотанням прокурора зловмиснику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,2 млн грн.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

кількість переглядів: 1119