Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

Прокуратура вимагає повернути державі землі лісового фонду вартістю 82 млн грн

                             

Первомайською окружною прокуратурою до господарського суду Миколаївської області подано позов в інтересах Миколаївської облдержадміністрації щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 3,9 га вартістю 82 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення, передачі їх у власність територіальної громади та наданні в оренду підприємству, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Врадіївське лісове господарство».

Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі лісового фонду загальною площею 3,9 га вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямої заборону на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення та надані в оренду підприємству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення сучасних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Слід зазначити, що загальна лісистість області складає лише 4,17%. Отже питання збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним як для області, так і держави в цілому.

Наразі, господарським судом Миколаївської області прийнято позов прокурора до розгляду та відкрито провадження у справі.

 

 

кількість переглядів: 992