Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2022

Масовані ракетні удари по цивільним об’єктам Миколаєва, Вознесенська та Очакова - розпочато розслідування (ФОТО)

                                    

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 4 вересня 2022 року, вночі та вранці військові країни-агресора здійснили масований обстріл міст Миколаєва, Вознесенська та Очакова.

Внаслідок обстрілів у Миколаєві суттєво пошкоджено три лікувальних заклади, два навчальних заклади, готель та музей. Також пошкоджено житлові будинки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Вознесенську зруйновано приміщення зерносховищ, знищено значну кількість зерна, що перебувало на зберіганні, істотно пошкоджено не менше п'ятнадцяти приватних домоволодінь, декілька автомобілів, дім молитви, перукарню.

У Очакові ворожа ракета влучила в об'єкт цивільної інфраструктури. Також внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки містян.  

Інформація по постраждалим уточнюється.

Першочергові слідчі дії проводяться прокурорами, слідчими поліції та СБУ, експертами.  Вилучено уламки ракет.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадуємо, що в разі, якщо Ви стали свідками або жертвами військових злочинів російських агресорів – фіксуйте наслідки та надсилайте їх до https://warcrimes.gov.ua.


 

 

кількість переглядів: 1102