Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2022

Переправляв військовозобов’язаних за кордон – викрито мешканця Одеської області (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 50-річному мешканцю Одеської області за фактом  сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, групою осіб налагоджено протиправну схему, за якою із використанням мессенджера «Telegram» військовозобов’язаним громадянам України призовного віку за грошову винагороду незаконно, в обхід вимог Закону України «Про правовий режим воєнного стану», пропонували перетнути державний кордон України через пункти пропуску з Республікою Молдова. Разом із цим, підозрюваним забезпечено сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України шляхом надання транспортних засобів та здійснення безпосереднього перевезення таких осіб.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України, саме в той момент, коли він транспортував на власному автомобілі двох громадян України до державного кордону в напрямку пункту міжнародного пропуску «Кучурган».

Вказані особи мали про собі грошові кошти у сумі 4000 та 5000 доларів США, які вони повинні були передати після перетину кордону, заздалегідь обумовленій особі.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюється причетність інших осіб до злочину.

Операцію з викриття провели слідчі СУ ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області та головним відділом внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1334