Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

Повідомлено про підозру керівництву автозаправного комплексу, який діяв незаконно та з численними порушеннями правил безпеки (ФОТО)

                                  

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому та діючому керівникам автозаправного комплексу у м. Первомайськ за фактом порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що створило загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків (ч. 1 ст. 273 КК України).

Слідством встановлено, що автозаправний комплекс, на якому зберігалось велика кількість нафтопродуктів з метою подальшої реалізації,  здійснював свою діяльність за відсутності будь-яких дозвільних документів на устаткування, з порушеннями правил вибухопожежної безпеки, чим було створено реальну загрозу життю як працівників комплексу, так і його відвідувачів.

Під час огляду території комплексу виявлені суттєві порушення чинних норм законодавства. Зокрема, територія не облаштована навіть елементарними засобами протипожежної безпеки, а працівники АЗС не проходили будь-яких протипожежних інструктажів та спеціалізованого навчання про правила безпеки на підприємствах, що виконують роботи підвищеної небезпеки.  

Загалом у наземних та підземних сталевих резервуарах зберігалось близько 400 тон нафтопродуктів (дизель, бензин, газ). 

 

 

 

 

 

 

 

На теперішній час діяльність АЗК припинено, проводяться санкціоновані судом обшуки на підприємстві та за місцем мешкання підозрюваних.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу СБУ в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

кількість переглядів: 1302