Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

Затримано чергового агента рф, який передавав ворогу координати військових підрозділів ЗСУ у Миколаєві (ФОТО)

                                      

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 62-річному мешканцю міста Миколаєва у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, з метою надання допомоги державі-агресору у веденні агресивної війни проти України, на систематичній основі збирав та передавав інформацію про місцезнаходження військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на території міста Миколаєва.  Координати розташування військових формувань та їх кількість чоловік надсилав представнику спецслужби рф за допомогою месенджера.  

Під час обшуку правоохоронці вилучили у нього мобільний телефон, у якому містяться докази протиправної діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1480