Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

Завдав державі майже 700 тис грн збитків – підозрюється колишній керівник держпідприємства

                                 

Миколаївською окружною прокуратурою  затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків керівника одного з державних підприємств за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах  (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у липні 2020 року обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення, заволодів 43,2 т мінеральних добрив.

В результаті таких дій посадової особи спричинено тяжкі наслідки інтересам державного підприємства у розмірі майже 700 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом відділення поліції № 5 Миколаївського районного управління поліції за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

кількість переглядів: 1124