Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2022

Керівник обласної прокуратури провів спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів Миколаївщини (ФОТО)

                                         

У Миколаївській обласній прокуратурі під головуванням керівника Дмитра Казака відбулася спільна нарада керівників правоохоронних, державних органів та органів місцевого самоврядування регіону щодо стану протидії злочинності в умовах воєнного стану.

Участь у заході взяли начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, директор Територіального управління ДБР у м. Миколаєві Олександр Козленко, керівник управління СБУ в області Дмитро Нєвєдров, Миколаївській міський голова Олександр Сєнкевич, керівники та представники обласних управлінь Нацполіції, патрульної поліції, ДСНС,  в.о. обов’язків директора Миколаївського НДЕКЦ МВС України,  військовий комендант оборони м. Миколаєва, начальник Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, прокурори.

Дмитро Казак, відкриваючи засідання наради, зазначив, що в умовах збройної агресії рф  постійної уваги потребує стан охорони громадського порядку, попередження, своєчасне виявлення та припинення діяльності диверсійних груп ворога, проявів антиукраїнської діяльності й спроб дестабілізації суспільства.

 «Тому правоохоронні та державні органи повинні швидко, скоординовано та принципово реагувати на кожне порушення закону, бо в умовах війни це загроза не лише для нашого регіону, але і для національної та економічної безпеки,» - наголосив очільник прокуратури.

 

 

 

 

 

Керівник обласної прокуратури зазначив, що надважливим є вирішення питання щодо узгодження дій правоохоронних та інших органів під час проведення першочергових слідчих дій, акцентував увагу присутніх на необхідності забезпечення належного розслідування кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, яких на цей час вже зареєстровано понад 2 тисячі.

Невідкладного та принципового реагування потребує протидія організованій злочинності, наркозлочинності, злочинам у сфері незаконного обігу зброї, у бюджетній та земельній сферах,  щодо незаконного використання гуманітарної та безоплатної допомоги, благодійних пожертв, ухилення від призову на військову службу за мобілізацією, у тому числі підроблення документів, що дають право на виїзд за кордон.  Додаткової уваги потребує питання захисту інтересів дітей соціально вразливих категорій.

Підводячи підсумок,  Дмитро Казак підкреслив, що для досягнення реальних результатів у подоланні злочинності необхідна максимальна згуртованість правоохоронних та державних органів.

 


 

 

кількість переглядів: 1391