Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

Прокуратура відстояла в суді повернення державі земельної ділянки водного фонду вартістю 2,7 млн грн

                                  

Миколаївською окружною прокуратурою у суді доведено обґрунтованість позовних вимог про повернення державі земельної ділянки водного фонду вартістю 2,7 млн грн, що розташована на узбережжі Чорного моря.

Прокурором установлено, що земельна ділянка площею 10 соток безоплатно виділена громадянину у приватну власність для індивідуального дачного будівництва. Водночас, спірна ділянка повністю входить в межі пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря, відповідно надання її у приватну власність заборонено законодавством.

Такі землі мають перебувати виключно у державній та комунальній власності та забезпечувати безперешкодний доступ громадян до узбережжя.

Погоджуючись з позицією прокурора суд у вересні поточного року визнав незаконним та скасував розпорядження, яким надано громадянину у приватну власність  земельну ділянку, та зобов’язав повернути її державі.

Після набрання рішенням законної сили окружною прокуратурою вживатимуться заходи щодо організації реального виконання судового рішення.

 

кількість переглядів: 907