Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2022

Поширювала матеріали про виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України – судитимуть мешканку Первомайщини

                                  

Прокурором Первомайської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 53-річної мешканки Первомайського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що зловмисниця у період з квітня по червень 2022 року, використовуючи  заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники», поширювала матеріали, які заперечують збройну  агресію рф проти України, прославляють дії окупантів на території України. Також, жінка  публікувала на власній сторінці посилання з соціальних груп, які глорифікують представників армії держави агресора.

Досудове розслідування здійснювалося Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1431