Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Обіцяв окупантам наварити щи, коли вони захоплять Миколаїв, – затримано чергового корегувальника вогню (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 72-річному мешканцю м. Миколаєва за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

Слідством встановлено, що основним завданням підозрюваного було фото і відеофіксування розташування важливих об’єктів критичної інфраструктури на території Миколаєва та передача цих відомостей кураторам через закриті канали зв’язку, для корегування ракетних ударів по ним. За співпрацю з окупантами, завербованому агенту пообіцяли грошову винагороду та гарантію безпеки.

Під час спілкування зі своїм куратором, чоловік пообіцяв наварити щи для російських військових, коли вони захоплять місто Миколаїв.        

У ході обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які  підтверджують  збір та передачу вищезазначених даних, які він використовував для передачі інформації ворогу.

Зловмиснику обрано виключний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави .

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

 

кількість переглядів: 1621