Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

Керівник обласної прокуратури зустрівся з представниками Консультативної місії Європейського Союзу (ФОТО)

                                  

24 листопада 2022 року керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак зустрівся з представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України - заступником голови КМЕС Фредріком Весслау (Швеція), виконувачем обов’язків начальника Одеського регіонального представництва Георгіосом Покасом (Греція), старшими радниками з розслідування міжнародних злочинів Матті Раатікайненом (Фінляндія) та Джозефом Клеммесеном (Данія), старшим радником з підтримання обвинувачення у справах про міжнародні злочини Марком Рурда (Нідерланди), експерткою з координації Спеціальної оперативної групи з питань міжнародних злочинів Анною Стахановою (Україна).

 

 

 

 

 

 

 

 

Також у зустрічі взяли участь в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець та начальник відділу у протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Вікторія Шаповалова.

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію в регіоні.

Дмитро Казак на запитання делегації навів статистичну інформацію, пов’язану з воєнними злочинами рф на Миколаївщині, розповів про специфіку вказаної категорії кримінальних правопорушень, боротьбу з колаборантами, ситуацію в деокупованих територіях регіону.

Також очільник обласної прокуратури повідомив про ті проблемні питання, які постають перед прокурорами сьогодні, та розповів про складнощі під час досудового розслідування воєнних злочинів рф.

У свою чергу представники місії повідомили про виклики, які виникають перед їх місією в умовах збройної агресії росії проти України.

Зокрема, Фредрік Весслау розповів про те, що місія займається питаннями допомоги правоохоронним органам, як консультаційного характеру, так і практичного. Марк Рурда зазначив, що вони готові завжди допомагати правоохоронним органам України в питаннях міжнародного гуманітарного права.  

Сторони погодилися на тісну співпраці з метою підвищення ефективності роботи органів правопорядку, зокрема й щодо розслідування злочинів, вчинених рф проти України.

 

 

 

кількість переглядів: 1000