Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2022

Публічно підтримували збройну агресію рф проти України – судитимуть двох миколаївців

                      

Окружною прокуратурою міста Миколаєва затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців міста Миколаєва за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф, глорифікація її учасників (ч.2 ст.436-2 КК України).

Слідством встановлено, що 51-річний чоловік, зайнявши антиукраїнську позицію, підтримував дії держави-агресора у проведенні агресивної війни проти України, вів особисте листування із певним колом осіб, виготовляв та поширював контент на підтримку дій російських окупантів, а також виправдовував і визнавав правомірною тимчасову окупацію частини території нашої держави.

75-річна фігурантка в особистому спілкуванні через заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники» поширювала матеріали щодо підтримки рішень та дій рф, у тому числі щодо тимчасової окупації.

Досудове розслідування здійснювалось Миколаївським районним управлінням поліції.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 973