Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2022

На деокупованій території прокурори продовжують документувати злочини, вчинені армією рф (ФОТО)

                           

Прокурори відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ в області продовжують документувати наслідки російської військової агресії на деокупованій території Миколаївщини.

Так, правоохоронці здійснили огляди чергових місць дислокації військовослужбовців країни – агресора – Снігурівського будинку творчості дітей та юнацтва, та одного з приватних житлових будинків у м. Снігурівка, власники якого евакуювалися на підконтрольну Україні територію.

 

 

 

 

 

 

 

Відходячи, окупанти лишили по собі низку слідів їх перебування, зокрема фотокартки, військову форму, написи на стінах і шкільних дошках, а також інші відомості, які свідчать про вчинення ними воєнних злочинів.

Усе вилучене буде направлено для проведення відповідних експертиз.

Крім того, прокурорами допитано мешканців  с. Новопетрівка Широківської територіальної громади стосовно злочинів, вчинених окупантами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів, досудові розслідування тривають в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

 

кількість переглядів: 914