Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

На деокупованій території прокурори виявили ще шість місць дислокації окупантів (ФОТО)

                               

Прокурори відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури спільно з слідчими, вибухотехніками та криміналістами ГУНП в області та слідчими органів безпеки продовжують документувати наслідки російської військової агресії на деокупованій території с. Новопетрівка Широківської територіальної громади Баштанського району.

Так, правоохоронці виявили та оглянули шість місць дислокації військовослужбовців країни – агресора – приміщення приватного підприємства, самовільно зайняті чотири житлові будинки, територія фермерського господарства.   

 

 

 

 

 

 

Відходячи, окупанти лишили низку слідів їх перебування, зокрема документи, шеврони,  військову форму, а також інші відомості, які свідчать про вчинення ними військових злочинів.

Усе вилучене буде направлено для проведення відповідних експертиз.

Крім того, правоохоронці допитали 12 місцевих мешканців стосовно злочинів, вчинених окупантами.

Зібрані  матеріали допоможуть слідству ідентифікувати особовий склад загарбників, які нищили та розграбовували місцевість, а також стануть доказами у справах про вчинення військовослужбовцями рф злочинів на території Миколаївщини.

Досудові розслідування в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України), тривають.

кількість переглядів: 1062