Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2022

У прокуратурі відбулася зустріч із представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (ФОТО)

                                        

Сьогодні, 12 грудня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак зустрівся з представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України – старшим радником з питань розслідування міжнародних злочинів Вінсентом Хоуні (Ірландія), старшим радником з питань OSINT Міхалом Виводою (Чехія), старшим радником з питань захисту свідків Майклом Странігом (Австрія) та експертом з питань загальної правоохоронної діяльності Сергієм Гривняком(Україна).

Участь у заході взяли в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець та начальник відділу у протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Вікторія Шаповалова.

Дмитро Казак повідомив про ситуацію в регіоні, розповів про ті проблемні питання та виклики, які постають перед прокурорами сьогодні.

У свою чергу представники КМЄС презентували курс на тему «Пошук даних з відкритих джерел», в якому висвітлені практичні аспекти та можливості збору інформації щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Вінсент Хоуні зауважив, що КМЄС намагатиметься інтегрувати європейський досвід в українські реалії, аби їх напрацювання були дієвими для українських правоохоронців.

 

 

 

 

 

 

У ході діалогу сторони проаналізували можливості використання відкритих джерел інформації, як доказ у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів рф та домовилися про подальшу співпрацю.

 

кількість переглядів: 1130