Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2022

В селі Новопетрівка на Миколаївщині правоохоронці ексгумували тіла трьох неповнолітніх дівчат (ФОТО)

                                  

Прокурори відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Миколаївської обласної прокуратури спільно зі слідчими, експертами та вибухотехніками Головного управління Нацполіції в області в рамках кримінального провадження провели ексгумацію та огляд трьох тіл неповнолітніх мешканців с. Новопетрівка Широківської обєднаної територіальної громади Баштанського району  - дівчат, віком 12, 14 та 16 років, які загинули внаслідок збройної агресії рф.

За даними слідства, у червні 2022 року дівчата перебували на подвір’ї власного будинку у с. Новопетрівка, коли прилетів ворожий снаряд. Згідно висновків судово-медичних експертів, дівчата загибли від отриманих мінно-вибухових травм.

Загиблих захоронили на місцевому кладовищі.

Вживаються заходи зі встановлення обставин, осіб, причетних до скоєння злочину, а також свідків та очевидців скоєння злочину.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

 

кількість переглядів: 207