Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2022

Керівник обласної прокуратури зустрівся із представниками Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні (ФОТО)

                                           

Сьогодні, 20 грудня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак зустрівся з представниками Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні - керівницєю групи регіональних команд Місії ООН Марією Соль Бекер (Аргентина) та спеціалістами з прав людини Місії ООН Олесєю Ахмедовою та Олексієм Бодня (Україна).

Участь у заході також взяли в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець та начальник відділу у протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Вікторія Шаповалова.

Марія Соль Бекер повідомила, що Місія ООН працює у відповідності до стандартів і мандату, наданого Управлінням Верховного комісару ООН з прав людини. До її компетенції належить моніторинг та документування випадків порушення прав людини під час збройної агресії рф.

Представників Місії ООН цікавила інформація про вплив збройного конфлікту рф на цивільне населення, а також специфіка розслідування злочинів, вчинених військовими рф.

Дмитро Казак повідомив про ситуацію в регіоні, навів статистичну інформацію щодо воєнних злочинів рф на території Миколаївщини, розповів про специфіку розслідування вказаної категорії кримінальних правопорушень та навів приклади злочинів, вчинених рф.  

 

 

 

 

 

 

 

Очільник прокуратури зауважив, що на даний час в обласній прокуратурі створений профільний відділ, прокурори якого здійснюють процесуальне керівництво у зазначеній категорії кримінальних проваджень.

Представники Місії ООН подякували керівнику обласної прокуратури за зустріч та домовилися про подальшу співпрацю.

 

 

 

кількість переглядів: 861