Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2022

За апеляцією прокуратури суд змінив запобіжний захід підозрюваному у заволодінні шляхом обману ємностями для зберігання та роздачі води у Миколаєві

                       

За принципової та послідовної позиції Миколаївської обласної прокуратури Миколаївський апеляційний суд задовільнив апеляційну скаргу прокурора та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 1 млн грн підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах та використанні благодійних пожертв у значному розмірі з метою отримання прибутку під час воєнного стану (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, у квітні-травні 2022 року підозрюваний, який є засновником благодійної організації та адвокатом, діючи за попередньою змовою з керуючим одного з місцевих комерційних підприємств, скориставшись кризовою ситуацією у Миколаєві у зв’язку із відсутністю водопостачання через військову агресію рф, шляхом зловживання довірою заволоділи 31 ємністю об’ємом 5000 л та 12 ємностями об’ємом 1000 л вартістю понад 800 тис грн, які було надано благодійною організацією для безкоштовного забезпечення мешканців міста питною водою. У подальшому зазначені ємності були встановлені до торгівельних кіосків та використовувались для продажу питної води мешканцям міста.

Раніше, 13 грудня 2022 року Центральний районний суд м. Миколаєва відмовив у задоволенні клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, обравши нічній домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції за оперативного супроводу Служби безпеки в області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 891