Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

Вирок суду: за замах на вбивство правоохоронців до 9 років тюрми засуджено мешканця Кривого Рогу

                                   

Прокурором Первомайської окружної прокуратури в суді  доведено провину 46-річного мешканця м. Кривий Ріг Дніпропетровської області у вчиненні замаху на вбивство працівників правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням працівниками службових обов’язків (ст. 348 КК України).

Подія відбулася 11 серпня 2022 року у м. Первомайськ. При оформленні працівниками поліції адміністративних матеріалів на водія автомобіля за порушення Правил дорожнього руху України, пасажир автомобіля, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, дістав автоматичну вогнепальну зброю та відкрив вогонь по двом поліцейським.

Внаслідок вмілих дій працівників поліції, зловмисника було затримано на місці.

Завдяки послідовній позиції сторони обвинувачення та достатній доказовій базі провину зловмисника доведено у повному обсязі.

Відтак, Первомайським  міськрайонним судом підтримано принципову позицію прокурора – чоловіка визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років.

Вирок ще не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

кількість переглядів: 781