Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

Прокуратура вкотре довела незаконність розпорядження землями державного лісового фонду вартістю 165 млн грн

                         

Рішенням Господарського суду Одеської області повністю задоволено позов Миколаївської обласної прокуратури про витребування з незаконного володіння Коблівської сільської ради на користь держави в особі Миколаївської районної державної адміністрації п’яти ділянок лісового фонду загальною площею майже 8 га вартістю 165 млн грн, розташованих на узбережжі Чорного моря в курортній зоні «Коблеве».

Зокрема, прийнятими у 2017 році рішеннями Березанського районного суду Миколаївської області задоволено позови органів прокуратури, скасовано незаконні рішення Коблівської сільської ради, якими безоплатно передано громадянам у приватну власність вказані землі для ведення особистого селянського господарства та дачного будівництва, у той час, коли ділянки перебували у постійному користуванні державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство».

Ці судові рішення набрали законної сили та були реально виконані – земельні ділянки повернуті державі в особі Березанської райдержадміністрації, про що вчинені записи у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Не дивлячись на ці встановлені судами обставини, Березанською районною державною адміністрацією у 2021 році прийнято розпорядження про передачу вказаних ділянок до комунальної власності Коблівської сільської ради, як земель сільськогосподарського та рекреаційного призначення.

Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі лісового фонду вдруге вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність із зміною цільового призначення.

Окрім того, за фактом незаконних оборудок із вказаними землями держлісфонду України розпочато кримінальне провадження щодо посадовців Березанської райдержадміністрації.

кількість переглядів: 720