Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

Прокуратура в черговий раз довела, що земля у прибережній захисній смузі Чорного моря не може перебувати у приватній власності

                                    

Господарський суд Одеської області погодився з доводами Миколаївської окружної прокуратури щодо незаконного набуття прав приватної власності на земельну ділянку узбережжя Чорного моря. 

Зокрема, Березанським районним судом Миколаївської області у 2021 році задоволено позов прокурора та скасовано незаконне рішення Коблівської сільської ради, яким передано фізичній особі у приватну власність земельну ділянку площею 554 кв м вартістю понад 800 тис грн, розташовану у прибережній захисній смузі Чорного моря в с. Коблеве, для будівництва та обслуговування об`єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Судом підтверджено незаконність набуття приватної власності на землі водного фонду. 

Зазначене судове рішення набрало законної сили.

У той же час, встановлено, що фізичною особою передано зазначену земельну ділянку у власність товариства з обмеженою відповідальністю, засновниками якого є пов’язані особи. 

З метою реального поновлення інтересів держави, прокурор звернувся до суду з позовом про зобов’язання товариства повернути земельну ділянку на користь територіальної громади. 

Позов задоволено судом у повному обсязі.
 

кількість переглядів: 798