Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

Вимагання неправомірної вигоди та незаконне поводження з боєприпасами – підозрюється керівник державного підприємства (ФОТО)

                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора одного з державних підприємств за фактом вимагання неправомірної вигоди, а також за фактом  незаконного поводження з боєприпасами( ч.3 ст.368, ч.1 ст.263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав неправомірну вигоду від директора товариства з обмеженою відповідальністю за укладання між підприємствами договору про спільний обробіток земельної ділянки, що перебуває у володінні держпідприємства, терміном на 5 років, у розмірі 1 000 доларів США  за кожен рік.

Загальна сума неправомірної вигоди становить 5000 доларів США.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного знайдено та вилучено вибухонебезпечний предмет з ознаками бойового припасу – ручної осколкової гранати РГД-5.

Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 851