Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон – підозрюється мешканка Миколаєва (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру 35-річній мешканці міста Миколаєва за фактом організації та сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, жінка разом з іншими місцевими мешканцями налагодила схему незаконного перетину держкордону для військовозобов’язаних громадян України через пункти пропуску з Республікою Молдова та Румунією. Підозрювана передавала вказаними особам підробні документи, що нібито підтверджують наявність у них статусу багатодітного батька, а також надавала вказівки та поради щодо безперешкодного перетину кордону .

Вартість «послуг» складала від 4000 до 6000 євро. 

У ході обшуків за місцем мешкання підозрюваної вилучено грошові кошти, отримані за сприяння у незаконному перетині кордону, фотографії дітей, які використовувались для подальшого підроблення документів, мобільний телефон. 

Зловмисницю затримали в порядку ст. 208 КПК України.  

За клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 1 млн грн.   

Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам кримінального провадження.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області  за оперативної підтримки УСБУ в області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 989