Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

У прокуратурі проведено семінар щодо особливостей здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях у лісовій сфері (ФОТО)

                                    

У понеділок, 23 січня, у Миколаївській обласній прокуратурі відбувся спільний навчально-методичний семінар, на якому йшлося про особливості здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях у лісовій сфері.

У заході взяли участь працівники обласної та окружних прокуратур, представники Нацполіції та ДБР, Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, Управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації; Південного лісового офісу ДСГП «Ліси України», Південного МРУ лісового та мисливського господарства, фахівці Миколаївського НДЕКЦ та Тренінгового центру прокурорів України.

Розпочинаючи роботу семінару, перший заступник керівника обласної прокуратури Денис Фальченко наголосив, що в умовах збройної агресії рф проти України, істотного збільшення негативних факторів впливу на довкілля, знищення флори та фауни, завдання збереження і збільшення лісистості набуває стратегічного значення, а проблеми незаконних порубок лісу та обігу незаконно зрубаної лісодеревини стають ще гострішими.

У 2022 році правоохоронними органами Миколаївщини розпочаті кримінальні провадження за фактами вчинення 172 кримінальних правопорушень у сфері охорони та збереження лісів. Закінчено досудове розслідування у 99 кримінальних провадженнях.

Учасники семінару обговорили ряд цікавих питань, зокрема: окремі питання кваліфікації незаконних порубок лісу та їх розмежування з суміжними складами злочинів, визначення істотної шкоди, завданої незаконною порубкою лісу, особливості, порядок призначення та проведення експертиз для визначення розміру збитків, заподіяних незаконними рубками лісу та шляхи щодо взаємодії між силовими відомствами регіону, а також між державними та контролюючими органами з питань протидії кримінальним правопорушенням у зазначеній сфері.

Також окрему увагу приділено проблемним питанням, які виникають при здійсненні процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях у сфері охорони природного середовища, особливості й методику здійснення досудового розслідування таких злочинів та особливості здійснення експертних досліджень.

По завершенню семінарського заняття учасники обмінялись думками та досвідом на вказаному напрямі.

 

кількість переглядів: 802