Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

Допомагали окупаційній владі впроваджувати стандарти освіти рф – у колабораційній діляльності підозрюються двоє мешканок Снігурівки (ФОТО)

                                             

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури  заочно повідомлено про підозру двом мешканкам міста Снігурівка Баштанського району миколаївської області за фактом колаборацйної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Снігурівки підозрювані вступили у злочинну змову із загарбниками та добровільно обійняли посади начальника так званого «відділу освіти військової центральної адміністрації Снігурівського району Херсонської області» та директора так званої «Снігурівської школи Снігурівського муніципального округу».

До обов’язків начальника відділу освіти належало створення умов для надання початкової, основної та середньої (повної) загальної освіти за основними загальноосвітніми програмами рф.

А директор школи виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно господарські функції. Зокрема, здійснювала прийом на роботу вчителів та технічного персоналу; встановлювала графік роботи, проводила наради з організації роботи навчального закладу, розпоряджалась його майном, а також організовувала проведення агітацій серед місцевого населення, направлених на здійснення набору учнів.

За свою роботу підозрювані отримували заробітну плату особисто та здійснювали виплату заробітної плати працівникам в російських рублях. 

Колаборанток оголошено у розшук. Готуються необхідні процесуальні документи для здійснення спеціального досудового розслідування.   

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Миколаївській області.

За вчинене підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 2154