Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Передавав дані про розташування військових та об’єктів критичної інфраструктури – у Миколаєві судитимуть чергового держзрадника (ФОТО)

                             

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Миколаєва за фактами державної зради, пособництва державі-агресору, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, вчинене повторно, а також порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, інвалідності та за іншими ознаками(ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2, . ч.1 та ч.3 ст. 436-2, ч.1 ст. 161 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений збирав та передавав спецслужбам рф відомості щодо позицій українських військ та об’єктів критичної інфраструктури на території Миколаєва, по яким у подальшому проводились ракетні та артилерійські удари зс рф.  Також він надавав інформацію стосовно результатів вже здійснених обстрілів таких об’єктів.

Також зловмисник поширював через месенджери у соціальних мережах антиукраїнські дописи, в яких заперечував та визнав правомірною здійснення збройної агресії рф проти України, надавав позитивну оцінку діям окупантів,  принижував гідність українських військовополонених, розпалював ворожнечу та ненависть у публікаціях та коментарях.

У ході обшуку, проведеного за місцем мешкання фігуранта, виявлено та вилучено мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності, який використовувався для спілкування з представниками фсб рф та передачі зібраних  даних розвідувального характеру.

Зловмисник перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом СБУ у Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1106