Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Судитимуть мешканця Южноукраїнська за пости на підтримку агресора

                                 

Прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  мешканця м. Южноукраїнськ за фактом поширення матеріалів щодо глорифікації учасників збройної агресії рф проти України, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2 та ч.3   ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, з кінця березня по червень 2022 року, через заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники», неодноразово поширював матеріали, які прославляють дії окупантів на території України, та матеріали, в яких містилося виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на майно підозрюваного – частку квартири вартістю понад 300 тисяч гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 956