Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

20 тис грн за підміну біологічних зразків на вміст наркотичних речовин – судитимуть медпрацівника (ФОТО)

                                

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт  стосовно 32-річного працівника одного з медичних закладів м. Миколаєва за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 20 тис грн (ч. 1 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що за вказану суму обвинувачений, перебуваючи на посаді фельдшера-лаборанта та використовуючи службове становище, мав намір підмінити відібрані днем раніше аналізи громадянина, у яких за результатами експрестесту містилися залишки наркотичних засобів, на біологічні зразки, у яких відсутні наркотичні засоби.

У подальшому, вказані біологічні зразки дали б змогу отримати результат токсикологічного дослідження з зазначенням відсутності у речовині біологічного середовища громадянина наркотичного засобу.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 917