Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Здійснював спільну господарську діяльність з окупантами – судитимуть мешканця Снігурівки (ФОТО)

                       

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця м. Снігурівка Баштанського району за фактом колабораційної діяльності ( ч.4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, під час окупації державою-агресором м. Снігурівка, добровільно прийняв пропозицію від представника збройних сил рф щодо ведення спільної господарської діяльності, спрямованої на реалізацію автозапчастин у місті з метою отримання прибутку.

Так, з вересня по листопад 2022 року, колаборант самовільно зайняв один з магазинів на місцевому ринку та почав торгувати автозапчастинами та мастилами для автомобілів, які йому передавав на реалізацію представник держави-агресора. Частину отриманого прибутку від реалізації продукції підприємець віддавав військовослужбовцю рф.

За вказану співпрацю він мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно виїжджати до тимчасово окупованого Херсону.

Крім того, зловмисник є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом надання неправомірної вигоди слідчому СБУ у розмірі 1000 доларів США за непритягнення його до кримінальної відповідальності за співпрацю з окупантами (ч. 3 ст. 369 КК України).

Обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими управління Служби безпеки України в Миколаївській області

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 741