Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

Заволодіння понад 1,5 млн грн банківських коштів – судитимуть організовану групу шахраїв

                                     

Миколаївська обласна прокуратура  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 4-х членів організованої злочинної групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).  

За даними слідства, 20 –річний мешканець м. Миколаєва організував злочинну схему із заволодіння грошовими коштами банківської установи, до якої залучив своїх знайомих – місцевих мешканців, віком від 19 до 20 років. 

Шляхом несанкціонованого втручання у роботу міжнародної платіжної системи "MasterCard", зловмисники упродовж доби провели понад 20 шахрайських транзакцій з коштами, які акумулювались на рахунках банківської установи, та заволоділи грошовими коштами банку в розмірі понад 1,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області.

За вказані дії підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1048