Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Первомайська окружна прокуратура через суд відновлює права держави на землі державного лісового фонду вартістю майже 100 млн грн

                      

Первомайською окружною прокуратурою до господарського суду Миколаївської області подано позов в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Кам’яномостівської сільської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 9 га вартістю майже 100 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення, передачі їх у власність територіальної громади з порушенням порядку, без згоди Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Ліси України».

Внаслідок цих незаконних дій, землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення сучасних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Наразі, господарським судом Миколаївської області прийнято позов прокурора до розгляду та відкрито провадження у справі.

 

кількість переглядів: 980