Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2023

Правоохорнці оглянули чергові місця дислокації збройних формувань рф на деокупованій території Баштанського району (ФОТО)

                                     

За процесуального керівництва прокурорів відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф на території Баштанського району

Так, прокурори спільно зі слідчими, вибухотехніками та криміналістами ГУ НП в області здійснили огляди місць дислокації військовослужбовців рф у селі Євгенівка Снігурівської об’єднаної територіальної громади.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У будівлі місцевої школи та у покинутих місцевими мешканцями домоволодіннях окупанти лишили низку слідів свого перебування, зокрема, боєприпаси, одяг, шеврони, жетони, документи, написи на стінах,  а також інші відомості, які свідчать про вчинення ними воєнних злочинів.  й допоможуть в ідентифікації конкретних воєнних злочинців.

Допитано сім місцевих мешканців стосовно злочинів, вчинених окупантами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів, досудові розслідування тривають в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

 

 

 

 

кількість переглядів: 1130