Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

12 років позбавлення волі - засуджено військовослужбовця за вбивство мешканця Березнегуватської ОТГ та погрозу вбивством ще двом особам

                

За публічного обвинувачення Баштанської окружної прокуратури суд визнав військовослужбовця ЗС України винним в умисному вбивстві  мешканця с. Мурахівка Березнегуватської ОТГ Баштанського району, а також у погрозі вбивством ще двом особам (ч.1 ст.115 та ч.1 ст.129 КК України).

Прокурором у суді доведено, що у червні 2022 року військовослужбовець спільно з власником домоволодіння та іншими двома мешканцями села Мурахівка вживав спиртні напої. Під час вживання алкогольних напоїв виникла сварка, у ході якої військовослужбовець привів автоматичну зброю АК-74 у бойову готовність та вистрілив у власника домоволодіння, влучивши йому у шию. Від отриманого  вогнепального поранення потерпілий помер на місці.

Військовослужбовець, поводжуючи себе агресивно, погрожував вбивством іншим присутнім двом мешканцям села.

Чоловік не визнавав себе винним та заперечував провину в умисному вбивстві чоловіка. Проте, зібрані в ході досудового слідства та надані стороною обвинувачення докази суд визнав достатніми та допустимими для доведення вини особи у вчиненні вказаного злочину.

Відтак, вироком Добровеличківського районного суду Кіровоградської області зловмисника визнано винним в інкримінованих злочинах та призначено покарання у  виді 12 років позбавлення волі.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

 

 

 

кількість переглядів: 902