Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

У Миколаєві до 15 років за ґратами засуджено держзрадника (ФОТО)

                            

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав 48-річного мешканця міста Миколаєва винним у державній зраді, поєднаній з виправдуванням збройної агресії рф, та незаконному поводженні зі зброєю (ч.2 ст. 111, ч. 2,3 ст. 436-2, ч.1 ст. 263 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Прокурори довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України шляхом надання представникам цієї держави наявної в його розпорядженні інформації про переміщення та розташування позицій ЗСУ.

Так, у травні 2022 року зловмисник надіслав адміністратору Телеграм-каналу, створеного представниками спецслужб рф, повідомлення, в якому заявив про себе та про свої наміри співпрацювати з окупантами на шкоду основам національної безпеки України, на що отримав згоду. Він почав отримувати завдання щодо передачі всієї наявної в його розпорядженні інформації військового та оборонного характеру в Миколаєві та області.

Упродовж травня – липня минулого року зрадник надіслав щонайменше 9 повідомлень про місця знаходження в Миколаєві підрозділів та техніки ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості для нанесення у подальшому ракетно-артилерійських ударів.  

Крім того, громадянин поширював матеріали, в яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройна агресія рф проти України, а саме відеозвернення до жителів України від імені представників держави-агресора, в яких автори представляють свої дії на території України «необходимой мерой при осуществлении специальной военной операции».

Під час обшуку у зловмисника була вилучена стрілецька вогнепальна зброя – автомат Калашникова та 270 набоїв до нього.

Засуджений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Вирок ще не набув законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.

кількість переглядів: 962