Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2023

У обласній прокуратурі відбулася спільна нарада щодо стану протидії підлітковій злочинності (ФОТО)

                               

У середу, 12 квітня, під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Ільченка відбулася спільна нарада, на якій обговорено питання стану протидії підлітковій злочинності, додержання вимог законодавства при здійсненні досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх, розпочатих у сфері охорони дитинства, а також у яких потерпілими є діти, захисту їх прав в регіоні.

У заході взяли участь заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, керівництво та представники  ТУ ДБР у м. Миколаєві, управління СБУ в області, ГУ Нацполіції в Миколаївській області, філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях, Департаменту освіти і науки ОВА, Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ОВА, Служби у справах дітей, керівництво окружних прокуратур, ювенальні прокурори.

Відкриваючи засідання наради, Денис Ільченко зазначив, що повномасштабне воєнне вторгнення рф на територію України в лютому минулого року поставило перед державою нові непрості виклики у сфері захисту прав дітей.

У зв’язку зі збройною агресією рф на території області загинули 17 та отримали поранення 74 дитини, зруйновано та пошкоджено 375 навчальних закладів.

В умовах воєнного стану особливої уваги потребує захист інтересів та поновлення прав дітей, які внаслідок збройної агресії набули статусу внутрішньо переміщених, а також дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетним є створення безпечних умов перебування дітей у різних закладах.

Також увагу учасників наради звернуто на необхідність вжиття першочергових заходів для недопущення росту підліткової злочинності, вчинення злочинів стосовно дітей та у сфері охорони дитинства.

Водночас, на нараді окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких усі правоохоронці, державні органи та служби, які опікуються питаннями захисту прав і свобод дітей, повинні об’єднати свої зусилля з метою недопущення криміналізації підліткового середовища, злочинів проти дитини, розкрадання бюджетних коштів, спрямованих на потреби дітей.
 

 

кількість переглядів: 548