Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2023

Здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь ворога –мешканця Первомайського району судитимуть за держзраду (ФОТО)

                               

Первомайська окружна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного мешканця смт Врадіївка Первомайського району Миколаївської області за фактами державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та поширення матеріалів про глорифікацію осіб,  які здійснюють збройну агресію рф проти України (ч. 2,3 ст. 436-2, ч.1,ч.2 ст.110,  ч. 2 ст.111 КК України).

Слідством встановлено, що зловмисник за вказівками свого куратора - представника спецслужби рф, збирав та передавав інформацію щодо місць розташування військових та обʼєктів критичної інфраструктури у Врадіївці.  

Окрім того, він неодноразово поширював у соціальній мережі «Вконтакте» матеріали із закликами до зміни меж території або державного кордону України, а саме приєднання Миколаївської області до території рф, та  глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, телефони та документи, що містить докази вчинення ним злочинів.

Зловмисник перебуває під вартою.  

Досудове розслідування здійснювалось співробітниками Нацполіції в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Миколаївській області

Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі  з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 838