Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

На Миколаївщині викрито шахрайську схему онлайн-продажу неіснуючих товарів – підозрюються засуджений та його співмешканка (ФОТО)

                         

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру 37-річному засудженому, який відбуває покарання в одній із виправних колоній Миколаївщини, та його 37-річній співмешканки з м.Первомайська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, засуджений за вчинення шахрайських дій, не бажаючи стати на шлях виправлення, продовжив свою протиправну діяльність в колонії. До шахрайської схеми він залучив свою співмешканку.  Зловмисники продавали неіснуючий товар: дрова, будівельні матеріали та добрива з фейкових торгівельних онлайн-майданчиків та в соціальній мережі Facebook. Від покупців вони вимагали повну або часткову оплату на банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше на зв’язок не виходили.

13 квітня 2023 року проведено санкціоновані обшуки у виправній колонії та за місцем мешкання фігурантки, під час яких вилучено мобільні телефони з обліковими записами, сім картки, банківські картки та чорнові записи, що підтверджують факти їх злочинної діяльності.

На даний час встановлено шість епізодів їх протиправної діяльності. Попередньо завдано збитків на суму понад 500 тисяч гривень

Зловмисницю затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Припинили злочинну діяльність онлайн-шахраїв співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно з оперуповноваженими і слідчими Первомайського районного відділу поліції за сприяння співробітників Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та керівництва виправної установи під процесуальним керівництвом  окружної прокуратури.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років.

 

 

кількість переглядів: 703