Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2023

Допоміг ворогу від’єднати Снігурівку від енергосистеми України – місцевий мешканець підозрюється у пособництві країні-агресору (ФОТО)

                             

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Снігурівка за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України)

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації міста Снігурівка, розраховуючи зайняти посаду керівника так званої Снігурівської філії державного унітарного підприємства «Херсонобленерго», пішов на співпрацю з ворогом.

На виконання рішення окупантів він мав забезпечити електроенергією приміщення так званої військової центральної адміністрації Херсонської області, місця дислокації військовослужбовців зс рф та інші об’єкти, важливі для життєдіяльності окупантів, шляхом відокремлення  електроживлення м. Снігурівка та району від потужностей АТ «Миколаївобленерго» та їх приєднання до потужностей так званого  «ДУП «Херсонобленерго».

З метою виконання цієї роботи він створив ремонту бригаду з числа місцевих мешканців та, використовуючи захоплені матеріальні ресурси АТ «Миколаївобленерго», разом із ними та працівниками так званого «ДУП «Херсонобленерго» виконав роботи з відокремлення електроживлення м. Снігурівка та району від потужностей  «Миколаївобленерго», та їх приєднання до потужностей «ДУП «Херсонобленерго». Також виконував інші роботи по забезпеченню електроенергією важливих для утримання окупаційною влади територій та об’єктів, за що отримував грошову винагороду.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

 

кількість переглядів: 708