Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

Завдав державі 2,6 млн грн збитків – на Миколаївщині судитимуть ексдиректора держпідприємства

                               

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного із лісогосподарських підприємств Миколаївської області за фактом перевищення службових повноважень, в результаті чого спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 3 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні та жовтні 2021 року посадовець, перевищуючи свої службові повноваження, діючи всупереч встановлених вимог щодо використання земель за їх цільовим призначенням, передав місцевим підприємцям декілька земельних ділянок державного лісового фонду, з цільовим призначенням – лісорозведення, для вирощування на них сільськогосподарських культур.

В результаті цього, охоронюваним законом державним інтересам спричинено матеріальні збитки на суму 2, 6 млн грн.        

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.   

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 585