Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

Незаконне зберігання та збут зброї й боєприпасів  - підозрюються два миколаївці (ФОТО)

                                        

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям міста Миколаєва за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї та бойових боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Одного з зловмисників, 40-річного чоловіка, правоохоронці викрили "на гарячому" під час збуту автомата Калашникова та набоїв до нього за 1000 доларів США.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та його 34-річного спільника, правоохоронці виявили та вилучили 4 пістолети, два автомати, рушницю, близько 1400 набоїв різного калібру, сигнальну ракету, 2 корпуси гранат типу «Ф-1», 2 УЗРГМ, сигнальну міну, гранатометний постріл.

Крім того, в одного з фігурантів вилучено згорток з речовиною рослинного походження.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Вилучене направили на експертизу.

Правоохоронці встановлюють канал надходження зброї до зловмисників.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції в області за оперативного супроводу СБУ в Миколаївській області.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами фігурантам загрожує до семи років за ґратами.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 574