Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Керівництвом Баштанської окружної прокуратури здійснено раптовий візит до Казанківської виправної колонії– є порушення (ФОТО)

                            

У середу, 3 травня, керівником Баштанської окружної прокуратури Володимиром Верцюхом та першим заступником керівника окружної прокуратури Костянтином Кармазиновським здійснено візит без попередження до державної установи «Казанківська виправна колонія (№93)», у ході якого перевірено дотримання конституційних прав засуджених осіб.  

Прокурори, у супроводі начальника виправної колонії, здійснили обхід території та корпусів установи, де на час перевірки утримувалось 457 засуджених.

У ході відвідування колонії перевірено законність поміщення  засуджених до дисциплінарного ізолятору установи, а також умови утримання  засуджених у приміщеннях камерного типу (ПКТ).

Під час перевірки виявлено ряд порушень вимог КВК України та Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, у тому числі незадовільні умови утримання засуджених в дисциплінарних приміщеннях, зберігання засудженими заборонених речей, відсутність у в’язнів достатньої кількості питної води, а також неналежне зберігання речей засуджених.

На усунення виявлених порушень законодавства окружною прокуратурою внесено документ реагування.

 

кількість переглядів: 633