Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

Первомайська окружна прокуратура через суд відновлює права держави на землі лісового фонду вартістю понад 300 млн грн

                                    

Первомайською окружною прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області заявлено позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області щодо повернення державі земель лісового фонду площею 33 га вартістю понад 300 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення, без згоди Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Ліси України».

Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі лісового фонду загальною площею вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямої заборону на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення актуальних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Слід зазначити, що загальна лісистість області складає лише 4,17%. Отже питання збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним як для області, так і держави в цілому.

Наразі, господарським судом Миколаївської області прийнято позов прокурора до розгляду та відкрито провадження у справі.

 

 

кількість переглядів: 662