Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

Пішов на співпрацю з ворогом - мешканцю Миколаєва повідомлено про підозру у пособництві у вчиненні порушень законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством

                                 

За процесуального керівництва прокурорів відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури вперше повідомлено про підозру громадянину України - мешканцю міста Миколаєва, у пособництві у вчиненні порушень законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний потрапив у поле зору ворога на одному із проросійських Телеграм-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України.

За грошову винагороду він «зливав» російським загарбникам координати можливих місць розташування підрозділів ЗСУ , сил оборони, військової техніки, оборонних укріплень, цивільних об’єктів на території міста Миколаєва  з метою їх ураження.

Так, в середині жовтня 2022 року ворог здійснив ракетний обстріл м. Миколаєва по координатам, які надав зловмисник. Внаслідок обстрілу російська ракета влучила в житлову багатоповерхівку,  поруч якої була надана відмітка пособника та внаслідок влучання по цивільній будівлі загинули цивільні особи. Крім того, зловмисник фіксував та передавав представникам рф результати їх влучань.

Під час обшуку у нього виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку

кількість переглядів: 685