Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

Екстрадовано громадянина Молдови, який перебував у міжнародному розшуку

                                        

Вагоме значення у міжнародному співробітництві органів прокуратури належить процесу видачі осіб, які вчинили кримінальні правопорушення на території інших держав. Цей інститут спрямований на забезпечення принципу невідворотності покарання винних у вчиненні суспільно небезпечних діянь і відіграє важливу роль у зміцненні та розвитку міжнародного співробітництва держав у сфері кримінального судочинства.

Так, до Миколаївської обласної прокуратури з Офіса Генерального прокурора надійшли запити Генеральної прокуратури Республіки Молдова про видачу громадянина цієї держави.

Згідно з матеріалами запитів вказаний громадянин розшукується компетентними органами Республіки Молдова з 2016 року за вчинення особливо тяжких злочинів, передбачених ч.5 ст. 190 КК Республіки Молдова - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

24 квітня 2023 року слідчим СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативною підтримкою співробітників управління карного розшуку та за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури, громадянина Республіки Молдова затримано у м.Вознесенськ.

За клопотанням керівника Вознесенської окружної прокуратури слідчим суддею громадянину Молдови обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (екстрадиційний арешт) до його фактичної передачі компетентним органам Республіки Молдова.

У подальшому вказаного громадянина видано компетентним органам Республіки Молдова для притягнення до кримінальної відповідальності.

кількість переглядів: 846