Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

Про актуальні питання розгляду звернень в умовах воєнного стану говорили у прокуратурі

                                

У середу, 17 травня, під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Ільченка, відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Актуальні питання в організації роботи з розгляду, вирішення звернень і запитів в органах прокуратури в умовах воєнного стану»
        
У семінарі взяли участь – керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, їх заступники, прокурори відділів, керівники окружних прокуратур, їх заступники, начальники відділів та прокурори окружних прокуратур.

Відкриваючи захід, Денис Ільченко зауважив: «Робота зі зверненнями громадян є одним з пріоритетних напрямів, адже від ставлення до людей, що звертаються до нас по допомогу, залежить  довіра суспільства до органів прокуратури».

Сьогодні, незважаючи на виклики, зумовлені збройною агресією рф, органами прокуратури Миколаївщини забезпечується прийом звернень громадян, їх об’єктивний, всебічний і своєчасний розгляд шляхом прийому звернень через «скриньку», на електронні поштові адреси, телефони «гарячої лінії», а також поштою.

Лише упродовж поточного року до органів прокуратури області надійшло понад 1 тис. звернень та клопотань громадян (у 2022 - 823), з яких більш 800 звернень прийнято до провадження.

Під час семінару начальник відділу організації прийому громадян, розгляду  звернень і запитів обласної прокуратури Тетяна Опанасенко визначила актуальні аспекти організації розгляду звернень громадян і юридичних осіб, здійснення контролю за результатами їх розгляду та обліку в умовах воєнного стану.

Звернула увагу на вжиття більш дієвих заходів на профільному напрямі прокурорської діяльності, виважений підхід до перевірки всіх доводів заявників, викладених у скаргах, перевірках законності прийнятих процесуальних рішень та надання оцінки їх  правомірності.  

Окрім того, на семінарі виступили працівники структурних підрозділів обласної прокуратури: відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи, відділу інформаційних технологій обласної та відділу документального забезпечення.

Учасники семінару взяли активну участь у обговоренні нагальних питань вирішення в органах прокуратури, форм та методів здійснення контролю за дотриманням порядку і строків їх розгляду.

Прокурори окреслили найбільш типові проблемні питання, що виникають в умовах воєнного стану на профільному напрямі роботи та визначили шляхи їх усунення.

кількість переглядів: 761