Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

За ухилення від призову на військову службу під час мобілізації засуджено мешканця Єланецької громади

                            

Прокурором Єланецького відділу Вознесенської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 26-річного мешканця с. Возсіятське Вознесенського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації  (ст. 336 КК України).  

У суді доведено, що чоловік перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний. Після оголошення про проведення загальної мобілізації у зв`язку з військовою агресією рф проти України обвинувачений пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією.

Отримавши повістку для відправки до військової частини, з метою ухилення від проходження військової служби під час мобілізації, без поважних на те причин,  в січні поточного року він не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, внаслідок чого порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки, звільнивши від відбування покарання з встановленням іспитового строку терміном на 1 рік.

Наразі вирок суду не вступив у законну силу.

 

кількість переглядів: 571